Badkamer en suite
Als je het hebt over eindeloos genieten, dan is een badkamer en suite het hélemaal. Een badkamer, samengesmolten met een ander vertrek, zoals je slaapkamer of misschien wel een walk in closet… We hebben voor je op een rijtje gezet waar je aan moet denken bij het ontwerpen van een en suite badkamer.
Royale uitstraling
Wanneer je meerdere kamers met verschillende functies, zoals slapen, baden en kleden, laat samensmelten, is het belangrijk dat het in zijn totaliteit groot genoeg is. Als de ruimte te vol is, of er alleen al te vol uitziet, gaat dat ten koste van de esthetiek én van de ontspannen en open sfeer die je wilt bereiken. Dat geldt voor elke badkamer, maar zeker voor de badkamer en suite met zijn royale uitstraling.
Zou jij ook graag een badkamer en suite willen? Onze Badkamermeesters denken graag met je mee.
Afspraak makenLoopruimte
Rondom alle badkamerelementen wil je je onbelemmerd kunnen bewegen. Houd er daarom bijvoorbeeld bij een badkamermeubel rekening mee dat je er ook nog lekker wilt kunnen staan als de lades openstaan. Een richtlijn hiervoor is dat je zo’n 80-90 centimeter vrij laat voor het meubel. Ook naast de douche heb je een vrije doorgang nodig van minimaal 65 centimeter. Nog iets over afmetingen: heb je een wat ouder huis waarin in de (voormalige) slaapkamer een wastafel hing, dan is de kans groot dat die afvoermaten niet groot genoeg zijn voor het afvoeren van douche- en badwater. Je Badkamermeester helpt je hier graag mee.
Do: vrijstaand bad
Een must have in je nieuwe badkamer is een vrijstaand bad. Deze zijn er in veel verschillende soorten en stijlen, maar ze combineren altijd een chique, eigentijdse uitstraling met een ruimtelijk effect. Rondom een vrijstaand bad in je badkamer en suite heb je ongeveer een meter ruimte nodig voor afdrogen en aankleden. Heb je daar geen plek voor, dan kun je kiezen voor een semi-vrijstaand bad. Hierbij wordt één zijde van het bad tegen een wand aan geplaatst, maar oogt het eindresultaat toch ruimtelijk.
Do: afzuiging en afschot
Hoe mooi je nieuwe badkamer en suite ook gaat worden, je wilt geen vocht in je bed(dengoed) en bij een walk in closet geldt dat je je kleren natuurlijk lekker droog wilt houden. Het afvoeren van overtollig vocht is vooral in een badkamer en suite badkamer erg belangrijk. Een goede afzuiginstallatie is dan ook een must. Ook moet er uiteraard voldoende afschot zijn, zodat er geen water naar je slaap- of kleedgedeelte loopt. Bij Baderie verzorgen we dit natuurlijk tot in de puntjes voor je.
Don’t: toilet en douchen bij het raam
Een absolute don’t is het plaatsen van een toilet in je badkamer en suite. Of je nou alleen woont of niet, een toilet ‘komt het best tot zijn recht’ als afgesloten kamertje. In veel situaties is dit prima te realiseren door wanden te plaatsen en te zorgen dat de ingang zich in een andere ruimte, zoals de overloop, bevindt. En dan nog een extra tip: houd bij het indelen van je badkamer en suite rekening met de plaats van ramen en met het zicht naar binnen. In badkamers zitten de ramen om privacyredenen vaak wat hoger dan in een slaapkamer. Dus als je beide vertrekken combineert, zorg er dan voor dat het douchegedeelte niet zichtbaar is vanaf buiten. Dit kan op meerdere manieren, waarover je Badkamermeester je graag adviseert.