Kranen als kleuraccent in je badkamer
Kranen zijn in je badkamer niet alleen onmisbaar, het zijn ook echte smaakmakers! Naast allerlei vormen, soorten en maten zijn er op het gebied van de badkamerkraan en douchesets ook heel veel verschillende kleuren om uit te kiezen. En dat biedt oneindig veel variatiemogelijkheden!
De kraan als stijlelement in jouw badkamer? Onze badkamermeesters helpen je graag met een passend badkamerontwerp.
Ja, ik wil een vrijblijvend ontwerp.Glanzende of matte gekleurde kranen
Heel mooi zijn en blijven zwarte kranen. Zwart past immers overal bij! Bovendien geef je met een zwarte kraan heel subtiel een stoer accent, zonder dat het gaat overheersen. Naast zwarte kranen zijn er tegenwoordig heel veel mooie en bijzondere kleuren om uit te kiezen. Poedermat wit bijvoorbeeld, voor een fris effect. Er zijn ook glanzende kraankleuren, namelijk koper, goud of rosé goud. Daarnaast zijn er prachtige materialen als (geborsteld) rvs, messing, brons of nikkel. Goed om te weten: veel kranen zijn voorzien van een krasvaste zogeheten PVD-coating, waardoor die mooie kleur nog langer mooi blijft.
Meer weten over kranen?
Strakke of ronde kraan
Kortom, de keuze is groot, maar waar begin je? Bepaal eerst jouw nieuwe badkamerstijl, zodat je in grote lijnen weet wat je wilt. Kom je er niet uit, dan kun je hier een snelle en slimme stijlanalyse doen. Of laat je adviseren door een Baderie badkameradviseur. Daarna is het keuzes maken, en daarbij geldt: alles mag zolang jij het mooi vindt. Een ronde kraan past prima in een badkamer met ronde vormen, maar verzacht ook heel mooi de lijnen van een strakke badkamer. En een strakke, hoge badkamerkraan kan een badkamer met klassiekere vormgeving weer een moderne twist geven. De kleur van je kraan geeft een extra accent als je het contrast opzoekt of juist een rustige uitstraling als je alles laat blenden.
Harmonie of contrast in kleurkeuze
Een gouden kraan is prachtig in een badkamer met warme tinten, maar steekt ook heel mooi af bij lichtgekleurde materialen zoals marmer. Een witte kraan zorgt voor een lieflijk effect als je hem combineert met pasteltinten, en geeft een krachtig en stoer effect als je hem laat contrasteren met donker. Een harmonieus geheel krijg je als alle kranen in je badkamer dezelfde kleur hebben. Zo combineer je zwarte wastafelkranen met een geheel zwarte doucheset voor meer eenheid. Ook heel mooi is een volledig messing doucheset of een rvs doucheset. Maar ook voor douchesets geldt dat het anders mag: combineer bijvoorbeeld eens een hoofddouche in zwart met een glijstang en handdouche in goud. Heel geraffineerd!
Hoge en lage wastafelkranen
Bij wastafelkranen kun je in grote lijnen kiezen uit twee typen: inbouw en opbouw. Bij inbouw komt de kraan uit de muur, wat zorgt voor meer ruimte op je wastafel. Daarnaast zijn er opbouwkranen, die op je wastafelmeubel worden geïnstalleerd. Hierbij heb je de keuze hebt uit lage opbouwkranen, geschikt voor bij een lage wasbak of een hoge wastafelkraan, voor plaatsing achter een waskom. Voor badkranen geldt in grote lijnen hetzelfde: er is keuze uit inbouw in de muur, opbouw op de badrand en opbouw naast het bad, oftewel de prachtige, luxueuze vrijstaande badkraan.
Maak een afspraak voor een passend badkamerontwerp met jouw favoriete kraan.
Maak een afspraakOnmisbaar: de douche
In je douche heb je verschillende opties. Kies je als hoofddouche voor een regendouche? Of juist voor een douchekop met rijke waterval? Bij sommige merken kan de straalsoort in de hoofddouche worden aangepast. Zo kun je wisselen tussen een normale douchestraal, een massagestraal of een brede poederregenstraal, voor zijdezachte druppels. Naast de hoofddouche is er de handdouche, waarbij je ook tussen verschillende straalsoorten kunt kiezen. Kies voor een handdouche met glijstang, dan kun je de hoofddouche op de voor jou ideale hoogte instellen. Perfect voor het goed uitspoelen van je haren. En met een doucheset met thermostaatkraan heb je altijd de ideale watertemperatuur. Nice to know: alle topmerken hebben tegenwoordig op oplossingen die het water- en energieverbruik terugdringen.