Subtiele kleuraccenten zorgen voor harmonie

Binnenkijken bij mevrouw Clijnk
Binnenkijken bij mevrouw Clijnk

Baritonsaxofonist Caroline Clijnk kwam 32 jaar geleden in haar huis wonen. De badkamer bleef al die jaren hetzelfde, dus was het voor Caroline hoog tijd voor iets nieuws. Een uitdaging, want de badkamer is slechts 4,6 m2 groot. 

“Als geboren Zaankanter woon ik al jaren naar volle tevredenheid in Koog aan de Zaan in de wijk Westerkoog. Mijn kinderen, een tweeling van 27 jaar, wonen op zichzelf en ik woon samen met mijn drie katten Miepie, Zorro en Adje. Voor een asiel doe ik bovendien pleegzorg voor zwangere poezen, die bij mij thuis bevallen en na een week of 13 weer naar het asiel gaan om geadopteerd te worden”, vertelt Caroline. 

Tijd voor iets nieuws

Hoewel Caroline heerlijk woont, wilde ze graag een nieuwe badkamer: “De badkamer was na 32 jaar echt wel toe aan vernieuwing. Er was een muur bij de douche, wat de toch al kleine ruimte best donker maakte. Het toilet was verouderd en het wastafelmeubel was ook aan vervanging toe. Ik ben toen gaan kijken op onder meer Pinterest en bij tegelzaken om te bepalen wat ik mooi vind. Ik houd van kleur en bij veel zaken is er op het gebied van tegels alleen keus tussen wit, grijs en zwart. Dat wilde ik niet. Toen kwam ik via via bij Baderie uit, waar véél meer te kiezen viel.” 

Badmeubel Regn
Door alles met elkaar overeen te laten stemmen, wordt het één uitgekiend geheel.

Harmonieuze tegelcombinatie

Uiteindelijk viel de keuze op een zeer sfeervolle combinatie van tegels. Om de kleine ruimte rustig te houden werd als wandtegel de gekozen voor grote langwerpige tegels in sfeervol matwit. De wanden bij de douche en achter het toilet kregen de statement glossy tegels Zelij Miel, in een prachtige terracotta-achtige honingkleur. Op de vloer ligt een granito-achtige vierkante tegel van CottoceramiX, in de uitvoering Sonar White. De kleuren van beide soorten wandtegels komen terug in de ‘vlekjes’ van de vloertegels, wat het geheel mooi in balans brengt.  

Bijzondere harmonie van tegels

Voegen lopen door

In de vloertegel zit ook een donkergroene tint. Deze correspondeert perfect met het donkergroene badmeubel en de hoge wandkast van Roca Ona. Door alles op deze manier met elkaar overeen te laten stemmen, wordt het één uitgekiend geheel. Caroline: “Wat ik erg mooi vind is dat er heel goed is nagedacht over hoe de tegels geplaatst moesten worden. De douchewanden passen precies op de voegen van de vloertegels, ze lopen in één lijn door. Ook op mijn separate toilet beneden is dat het geval. Ik vind dit echt vakwerk en geniet daar erg van!” 

De donkergroene kleur van het badmeubel correspondeert perfect met de vloertegel.
De donkergroene kleur van het badmeubel correspondeert prachtig met de vloertegel.
Badkamer accessoires

Bijzonder

In de badkamer van Caroline is alles geplaatst op dezelfde plek als voorheen. Het enige verschil is dat er in de oude badkamer een closet en een apart bidet waren. In de nieuwe badkamer is gekozen voor een bidettoilet, met een pijpje in het closet voor de bidetfunctie. Ook bijzonder is de designradiator van Vasco, die op zeer stijlvolle wijze de ruimte - en de handdoeken - verwarmt. Ook prachtig is dat alle accessoires, evenals de kranen van Hansgrohe, in klassiek chroom zijn. De transparante douchewand van Van Rijn is functioneel in de ruimte en zorgt ervoor dat de aandacht naar het badmeubel en de tegels getrokken wordt. “Bij Baderie werd ruim de tijd genomen en het computerprogramma gaf een heel goed beeld van hoe het zou worden. Ook mijn toilet beneden is vernieuwd. Ik ben daar heel tevreden over, vooral ook omdat het zo gepland werd dat ik altijd ergens een toilet ter beschikking had. De samenwerking met Baderie was echt heel goed. 

Wastafelkraan
Accessoires in de badkamer
Douchekraan
Douchewand

Ook toe aan een nieuwe badkamer? Kom langs in één van onze showrooms!

Vind jouw dichtstbijzijnde showroom

Gerelateerde artikelen