Badkamertegels: praktisch én trendy

Badkamertegels

Als het gaat om het verbouwen van je badkamer, kan iets kleins als een tegel al een grote impact hebben. In de eerste plaats hebben tegels vooral een praktische functie: ze beschermen de wanden tegen opspattend water, zeep en andere spetters. Daarnaast kun je met tegels jouw persoonlijke smaak tot uitdrukking laten komen. Ga je voor een uitgesproken kleur of een verrassend patroon? Of houd je het neutraal en tijdloos? Wij geven je graag een aantal voorbeelden van prachtige combinaties! 

Classic Colour Chique

De Classic Colour Chique badkamertrend kent een creatieve, kleurrijke styling. Van glanzende haakjes, kranen en bedieningspanelen in goud tot zeepjes en andere felgekleurde accessoires. Ga voor opvallende, op elkaar afgestemde kleuren of toon je expressie door gebruik te maken van felle accessoires om helemaal bij de Classic Colour Chique badkamertrend te passen. Bij deze combinatie leggen we de basis met een grote, blauwe marmerlooktegel van V&S Tiles. Spice things up met knallende tegels in helderblauw of kies voor een contrasterende tegel in oudroze van CottoceramiX. Prachtig om de wand achter het bad mee te betegelen! Naast tegels kun je ook badtextiel gebruiken om je badkamer een vrolijke touch te geven.  

classic color chique

Solid Earth

Tegels met een natuurlijke, rustige uitstraling passen perfect bij de Solid Earth badkamertrend. Alles draait om aardse kleuren, zoals roestig oranje en smaragdgroen. Maar ook hout geeft de ruimte een intieme uitstraling en tóch dat gevoel alsof je in de natuur bent. Deze tegelcombinatie, met een mix van donkere kleuren en aardse structuren, vormt de basis. De donkere aderen in de marmerlooktegel van Jos Haag zie je terugkomen in de houtlooktegel van Julius van der Werf, die prachtig op de douche- of badwand geplaatst kan worden. Dit in combinatie met de rustige beige tegel op de muren zorgt ervoor dat je je in een oase van rust waant. Maak de badkamer helemaal af met accessoires in roestig oranje.  

Solid Earth

Curved Lines

Reliëf en lijnenspel staan centraal in de Curved Lines badkamertrend. Badkamermeubels, wanden en tegels lenen zich hier uitstekend voor. Zo creëer je met een licht kleurenpalet een kalme en frisse sfeer in de badkamer. Denk aan tegels in travertin, crème en zand of ga voor marmerlooktegels voor een serene uitstraling. In dit moodboard combineren we een prachtige zandkleurige tegel met een marmerlooktegel van V&S Tiles in rustige kleuren. Perfect om de wand én vloer mee te betegelen. Voor een speels effect in de badkamer kun je gaan voor een reliëftegel, zoals deze beige van Julius van der Werf. Of kies voor een tegel met ronde hoeken. Om de Curved Lines-trend compleet te maken combineer je de tegels met een grote spiegel in ronde of organische vorm mét verlichting. Zo komen de vormen van de tegels nog beter uit.  

test 1

Extra genieten

Er is niets vervelender dan na een lekkere warme douche met je voeten op de koude vloertegels te stappen. Wanneer je vloerverwarming van Magnum aanschaft, is dat probleem verleden tijd! Vloerverwarming zorgt voor extra comfort en een minimalistische uitstraling van jouw badkamer. De vloerverwarming wordt namelijk onzichtbaar onder de tegelvloer gemonteerd. Zo kun je nog beter genieten van je badkamer! 

Vragen of advies?

Ook toe aan een nieuwe badkamer? Of wil je nog meer inspiratie opdoen? Vraag ons gratis inspiratiemagazine aan, boordevol tips, trends en innovaties!

Magazine aanvragen

Gerelateerde artikelen