Landelijke sfeer met bronzen accenten

Binnenkijken bij de familie Wichers-Lankhof
Binnenkijken bij de famili Wichers-Lankhof

Joost en Corine wonen samen met hun kinderen Julius, Ravi en Lenn in voormalig vestingstadje Bredevoort, in de prachtige Achterhoek. Kat Tommy maakt het huishouden compleet. Eind 2019 kregen ze de sleutel van hun huidige woning waaraan het nodige verbouwd moest worden. 

“Zoals dat gaat bij verbouwingen hebben we het in meerdere fases aangepakt”, vertelt Corine. “Hoewel de badkamer gedateerd was, nogal bruin en beige en met een onhandige indeling, hebben we deze aanvankelijk gelaten voor wat hij was. Intussen deden ze online badkamerinspiratie op en ontdekten ze welke stijl hen aansprak.  

Landelijk en chic

Die stijl omschrijft Corine als landelijk, met veel hout. Zo is het LoooX badkamermeubel, met erop twee waskommen, van massief eikenhout en op veel plekken in de badkamer zijn de oude gebinten van de boerderij zichtbaar. De kranen van geborsteld brons kleuren er perfect bij en zorgen, samen met de marmeren tegels met een adering in dezelfde bronzen tint, voor een heel chique uitstraling. Corine: “Met de keuze van de tegels zijn we nog altijd erg gelukkig. Met name de grote tegel achter het ligbad, daar kan ik naar blijven kijken! Toen ik thuis deze enorme groene tegel zag in een van de gidsen die we van Baderie meekregen liet deze me niet meer los. Deze moest het worden!” 

Wastafelmeubel LoooX
De houten gebinten combineren prachtig bij de adering in de marmerlook tegel. Het maakt de badkamer uniek en elegant.
Accessoires wastafelmeubel

Uniek ontwerp

“En wat onze badkamer echt heel eigen en uniek maakt is dat oude elementen van de boerderij zichtbaar zijn gelaten, zoals het stalraampje bij het toilet. Ook de eeuwenoude gebinten van de boerderij zijn in beeld gebleven, sterker nog, ze zijn echt in het ontwerp verwerkt. Zo leeft het karakter van het huis door in onze badkamer”, vervolgt Corine.  

Sfeer, sfeer, sfeer

De combinatie van historische elementen met nieuwe materialen zorgt voor een sensationele sfeer. “Door de dimbare lampen is de sfeer van de badkamer altijd aan te passen aan het moment”, zegt Corine. “Het is hier in de ochtendspits een drukke bedoening met drie jonge kinderen van 10, 9 en 5. Maar in de avond is het heerlijk om na een drukke dag lekker in bad te gaan, met een kop thee of een wijntje. Kaarsje aan, boek erbij… dan is het juist weer heel fijn om het licht wat meer te dimmen.” Om extra sfeer én warmte in hun nieuwe badkamer te creëren hebben ze ervoor gekozen om een designradiator van Vasco te combineren met vloerverwarming van Magnum. Zo stappen ze altijd uit bad of onder de douche vandaan in een heerlijk warme badkamer.  

Showroom

Corine en Joost kozen voor Baderie omdat ze het bedrijf al van naam kenden. “Toen we rondkeken in de showroom zagen we direct de prachtigste badkamers en tegels. De keuze voor Baderie was snel gemaakt, vanwege het totaalplaatje: de deskundigheid, het prettige contact… Er werd uitgebreid de tijd genomen om tot de voor ons perfecte badkamer te komen, in ons tempo. Toen ik thuis verliefd werd op die enorme groene tegel werd zonder probleem het ontwerp omgegooid. Men dacht echt heel goed met ons mee.” 

Tot in detail

De badkamer van de familie Wichers is voorzien van alles wat je maar kan bedenken: een dubbele wastafel met inbouwkranen van Hotbath (makkelijk schoon te houden!), een inloopdouche met accessoires van Keuco in bijpassend geborsteld brons, een ligbad van Villeroy & Boch en achter een wandje voor meer privacy een vrijstaand toilet - ook van Villeroy & Boch. In deze badkamer is bovendien werkelijk alles tot in het kleinste detail uitgedacht en uitgewerkt. Zo komt het hout ook weer terug in de accessoires, waaronder de badplank. En de kroon op het werk is het panelenplafond met die sfeervolle spotjes.  

Kranen van Hotbath
Bronzen accessoires Keuco
Ligbad Villeroy & Boch
Badaccessoires

Ben jij toe aan een nieuwe badkamer? Kom langs in één van onze showrooms waar onze enthousiaste adviseurs voor je klaarstaan!

Vind jouw showroom

Gerelateerde artikelen